Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet

Studio Ett


Lyssnar på P1's Studio Ett, ett inslag om pirater.
Bla interview med Hans Wallmark (m) och Christian Engström (pp). Intressant, men den där moderaten har ju inte mkt att komma med. Nu droppade han "knark och barnpornografi"-argumentet. Lmao! Desperat, lille Hans...

SR ställdefrågan om varför man skulle rösta på Hans Wallmark (eller m överhuvudtaget) om man nu ansåg att fri fildelning var det viktigaste av allt. Hans svar var typ att man skulle rösta på honom eller något annat stort parti som skulle hamna i en stor partigrupp för att man då skulle få inflytande i politiken, vilket han inte trodde att Piratpartiet skulle få.
Samtidigt säger han också en stund senare att man inte kommer fokusera alls på de här frågorna i EU, för det är mkt viktigare att fokusera på till exempel finanskrisen.

Det var ju inge vidare bra insats han gjorde där, måste jag säga...
Sammanfattning: "Rösta på mig för jag är stor, men jag kommer ändå inte fokusera på dina frågor"?

ÄR det bättre att rösta på Piratpartiet. För vi VET att de inte kommer bry sig om finanskrisen, utan helhjärtat ägna sig åt Piraternas hjärtefrågor. Fri fildelning & rätten till ett privatliv!

Måste dock tillägga att det stör mig att "fri fildelning" är en av de första sakerna man förknippar (pp) med, folk hakar upp sig på det både i media och vanligt folk (som iofs antagligen fått det från media). Jag menar, personligen tycker jag att det är en trevlig bisak, men det är ju resten som verkligen är viktigt. Demokrati & yttrandefrihet. Integritet.
Rätten att få ha sina (elektroniska) brev i fred, rätten att prata ostört på telefon, rätten att dra sig undan någonstans utan att någon ska se dig eller veta var du är. Rätten att fritt välja vilka internetsiter du tittar på och skriver på, rätten att yttrycka dig utan att någon hänger över axeln på dig och lyssnar, tar in och registrerar. Etc.

Det är saker värt att kämpa för.

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej Freja!Jag håller med dig om att integriteten är en mycket viktig fråga just nu eftersom vi håller på att förlora den utan att många av oss ens vet om det. Samtidigt är det så att integriteten inte är det enda vi kan leva på - vi måste ha mat på bordet och ren luft att andas också. Därför kan vi inte strunta i finanskrisen, och ännu viktigare - klimatkrisen. Varje mandat vi ger till PP är ett mandat som INTE kommer att göra något åt detta. Alternativet är faktiskt inte att rösta på ett parti som inte bryr sig om integritet - varför inte rösta på Miljöpartiet och få ett mandat som kämpar för både integritet, klimat OCH välfärd?"Den nya informationsteknologin för med sig fantastiska möjligheter, men den möjliggör också införandet av ett övervakningssamhälle där enskilda människors rättigheter kränks och sätts på undantag. Miljöpartiet kommer med kraft motverka varje förslag i EU som hotar integriteten."78.aspx?avdnr=88&number=161602" rel="nofollow">http://mp.se/templates/Mct78.aspx?avdnr=88&number=161602

2009-06-04 @ 07:06:34
Postat av: novaLea

Grejen är den att om vi förlorar vår integritet och yttrandefrihet så kommer finanskris och klimatkris inte spela någon roll i alla fall, för vi kommer inte kunna kämpa för eller emot saker om vi inte har rätt att uttrycka oss fritt.

Redan nu kan vi i frankrike se hur det börjar hända, en bloggare har kallats till förhör efter att ha skrivit om en politiker på sin blogg:http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5320788.ab

http://www.signeratkjellberg.se/2009/06/ska-vi-alla-kunna-bli-h%C3%A4mtade-av-polisen.htmlDemokratin är det viktigaste vi har, utan den hamnar allt annat i skymundan. Ingen säger väl om diktaturer: "Men dom har i alla fall en trevlig miljöpolitik och bra ekonomi".Miljöpartiet gör väl ett rätt bra jobb, men så fort dom måste välja mellan frågorna kommer dom välja bort integriteten till förmån för miljöfrågorna. Och det tycker jag inte att vi har råd med.

...& dessutom är jag vänster, så (mp) är inte direkt mitt första val efter (pp), jag röstade på (v) innan (pp). =)

2009-06-07 @ 05:41:16
URL: http://novalea.tk/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Piratpartiet

FRAdar

iNTeGriTY