Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet

Händer inte mkt här...


...men det beror på att det är så mkt på andra plan.

Sista veckan innan semester var rätt körig, och jag har inte orkat skriva ngt.
Nu har semestern officiellt börjat, men jag är inte ledig ändå, har saker att göra hemma och har redan tagit på mig jobb att syssla med åtminstone två dagar den här kommande veckan.
Så det kommer nog fortsätta vara förhållandevis dött här, åtminstone ett par dagar till, sen när jag blir mer ledig "på riktigt" får vi se om det inte blir mer skrivet...

På den positiva sidan så har jag iaf bjudit in min mor att besöka mig under semestern, vilket kommer bli väldigt skoj. Mor & Dotter-tid, vad det nu kan innebära... Roligt iaf, jag har inte haft en situation tidigare där sådanthär varit möjligt så vi får se vad man kan hitta på att göra. :)

Nu ska jag fortsätta vara allmänt nyvaken och dricka kaffe.


ang. Iran


Om man just nu går in på The Pirate Bay så hittar man följande bild:
Click For Iran

Den är dessutom länkad till Why We Protest - IRAN, som är ett forum för folk världen över där man kan diskutera Situationen i Iran samt uttrycka sitt stöd.
Åh, ja - För de som har missat det har det varit oroligheter i Iran i samband med valet, och man har försökt censurera sociala medier som facebook och annat.

I vilket fall, jag klickade in på forumet och för läsa lite, och hittade bland annat videos filmade på plats när Basiji skjuter på folkmassor, men just den video jag speciellt ville se - fick jag inte öppna!!!
Och inte var det något fel på den, nej, inget så simpelt. YouTube meddelade att:
Videoklippet är tyvärr inte tillgängligt i ditt land på grund av upphovsrättsbegränsningar.

Bull shit. Rakt av. C-E-N-S-U-R-!

Videoklippet är filmat av en privatperson med mobilkamera, som laddat upp och VILL att klippet SKA spridas över internet - så att vi i resten av världen ska veta vad som händer där borta.

Och YouTube skyller på "upphovsrättsbegränsningar". Pyttsan.
Betyder detta att YouTube stödjer våldet mot folket i Iran? Det verkar onekligen så...

Tack och lov var inte alla klippen otillgängliga, därför lägger jag in ett här. Inte roliga grejjer, men det är nödvändigt för oss att veta att detta pågår. Och det är nödvändigt att vi stödjer folket där nere, samt fortsätter jobba emot censur.

lmao. rofl. LOL! etc...

2012 - This Is The EndKommentarsfällt kan vara sjuuukt roliga ibland, bland annat en som finns i anslutning till ovansatående YouTute-klipp. Man kan läsa följande:

mattfuzzy (1 vecka sedan)
does this guy even have a job?
the upside is, we can always count on humans to kill themselves, and eachother, and undoubtedly over the next 50 years, if the ever constricting governments dont f*ck us all over, undoubtedly, nature will probably do it (one way or another)
KABOOM!
oh, and when that happens, ill be enjoying a nice cold beverage, and some RooR bong hits.....

Någon vänlig själ har tack och lov lämnat ett svar till stackarn:
velenvskaelhas (1 dag sedan)
yh, hes an actor in the new 2012 and is simply promoting the film

Efter Val-Vakan


(clickie)

I söndags var det EU-val, jag och många andra har jobbat för och sett fram emot detta en längre tid. Själv distribuerade jag som sagt valsedlar och stod som värd utanför en vallokal några timmar, och på kvällen var det en lokal valvaka även i Örebro. Vi höll till på Varberga Pizzeria, och det hurrades högt så fort nya siffror annonserades...

Fantastisk kväll, på det hela taget. Några av piraterna tyckte att vi minsan inte skulle vara sämre än de i andra städer och drog ner på stan med projektor och projicerade en Jolly Roger på Nerikes Allehanda-huset...
(Samma projektion lyste utanför pizzerian andra delar av kvällen dessutom... *s*) --->Vi fick som de flesta nog känner till vid det här laget, 7,1% och vi kommer skicka Christian Engström till Bryssel!


Dagen efter var en helt annan sak... Jag vaknade smått ångestfylld, sjukanmälde mig per sms bara för att få tillbaka svaret "Du är på första sidan i Nerikes Allehanda". (Pappers-blaskan, inte hittat det på nätet...)

Endast jag av alla klant-arslen lyckas väl med det, inte nog med att jag tänker göra bort mig - jag ska promt göra detta på första sidan i våran morgon-tidning med 200.000 läsare.

Oh well. Jag tyckte synd om mig själv hela måndagen, och på tisdagen gick jag miserabel till jobbet och förväntade mig en liten utskällning, mest för att jag tyckte att jag förtjänade det...
Men de skällde inte alls, jag fick en kram däremot.

Efter allt detta känns det som ett vacuum. Våran fantastiska val-triumf, och min personliga pinsamhets-tragedi. Det är som en utdragen bakfylla, liksom lite stiltje. Lär inte skriva så mkt på ett par dagar, tror jag. Kommer vara upptagen...

Jag har typ flytt från stan och alla bekymmer, upp till Sthlm. Jag är hundvakt i några dagar...


val-fin?

72e993215b7de16a407a67f11a6dd54a.png

val-fin?


Wallerska Skolan, Hjärsta


Gratisgenerationen

Idag har jag stått värd utanför en vallokal i 4 timmar, en syssla man kan associera med adjektiv över hela skalan; roligt, jobbigt, givande, tråkigt, kallt, inspirerande, blåsigt, irriterande, uppmuntrande, intressant, etc. Och jag fick knasigt ont i mitt dåliga vänsterknä. Men det var värt det!

Jag mötte blandade reaktioner, den bästa var ett lite äldre par där damen, när hon såg vilka valsedlar jag sträckte fram, utropade - Ja ! och när hon sen kom ut från lokalen önskade hon oss lycka till... Det höll mig varm säkert en hel timme. :) Dit går dagens lila ros!

Andra var mindre roliga, eftersom jag i enlighet med vallagen inte får diskutera politik och därmed försöka påverka valresultatet i anslutning till vallokalen, så fick man bita sig i tungan åt kommentarer som "Jag tycker man ska betala."
Det tycker väl jag också att man ska göra, frågan är ju för vad man ska betala, och till vem...

Dagens ris går oavkortat till den man som kläckte ur sig, "Näe, gratisgenerationen!!"


Vi börjar med att dela upp denna etikett som media satt på oss pirater i två ord, och börjar med ordet Gratis:

Piratpartiet har betalat alla valsedlar själva, och det är vi volontärer som har sett till att de finns ute i vallokalerna (i skrivande stund har vi 99% täckning!!), det är ett jättearbete som de andra partierna fått gratis - dvs. på skattebetalarnas bekostnad.
Gång på gång visar vi pirater att vi inte alls är ute efter gratis; när tex. Roger Wallis hade vittnat i Pirate Bay-rättegången skickade piraterna blommor och välgörenhetspresentkort till hans fru för 54.000:-.
Los Angeles Times skrev nyligen om att användare av BitTorrent också spenderar pengar.
Och så vidare, det finns många fler exempel...

Vidare har vi andra delen av ordet, Generationen:

Varför vill man göra det till en generationsfråga? Det är det inte. Kopiering har man hållit på med i åratal, kasettbandet kom på 60-talet och de gamla blandbanden är samma sak som att idag samla olika mp3:or på en mp3-spelare.
Betyder detta att min föräldrageneration också tillhör gratisgenerationen? Men... Då blir det ju förvirrande, för då finns det årminstone två generationer som det kan syftas till, eller fler?
...& det pratas om finniga tonårspojkar, och det finns säkert en överväldigande andel av dom som råkar vara finniga tonårspojkar som skulle rösta pirat, om de fick rösta... Men det är väl knappast dom som är tillfrågade i opinionsundersökningar där (pp) får 8,2%?

Själv är jag närmare 30 år, och något så ovanligt (!?) som en kvinna.
Och jag har redan röstat pirat! För andra gången till och med...

Och nu ska jag kila över till vallokalen och kolla om det behövs mer valsedlar!

Rösta i EU-valet!


Jag hade tänkt att skriva massor den här sista veckan innan valet, men så har det tyvärr inte blivit. Diverse andra saker har kommit emellan, jobbet, skrivlusten och motivationen samt det faktum att de flesta andra skrivet massor med bra saker som når många fler än de få som läser min blogg.
Bara att hinna läsa allt jag vill hinna följa nu tar enormt mkt tid i anspråk, internet sjuder av kreativitet, videoklipp, bloggar och artiklar.

Men jag vill ändå slå ett slag för demokratin så här i sista minuten, och påpeka hur viktigt det är att gå & rösta!!

Det viktigaste är egentligen inte vad du röstar på, utan ATT du röstar.

Somliga har gärna hävdat att en röst på Piratpartiet är en bortkastad röst - men inte gnäller dom på soffliggarna som skiter i att rösta. Att röst-skolka är ett föraktligt sätt att bete sig, och det är att spotta på  alla de tidigare generationer som slagits för att vi ska kunna leva i det demokratiska samhälle vi har idag. Det är själviskt.
Jag har hört folk skylla på att de ändå inte kan förändra eller påverka, men det är bara en småaktig ursäkt. Om man inte ens orkar masa sig iväg till vallokalen 2-3 ggr/decenium så är man bara LAT och kommer definitivt aldrig få chansen att påverka något. Okej, alla kanske inte orkar engagera sig politiskt och syssla med aktivism, men att rösta är enkelt och det kräver inte många minuter av ditt liv. & sen har man iaf försökt bidra till att något blir bättre.

Med detta sagt har jag några förslag för den som ännu inte orkat sätta sig in i EU-valet...


valmyndighetens websida finns allmän information.

Är man nyfiken på Pirater kan man kolla in Christian Engström eller Amelia Andersdotter.

Om man är Vänster och inte är beredd att gå till sjöss än så kan jag rekomendera Erik Josefsson, nr 16 på Vänsterpartiets lista. Även Eva-Britt Svensson, hon sitter redan i EP & har skött sig bra där!

Om man tänker rösta på något annat parti får man dock leta kandidater själv...Nu är det inte många timmar kvar innan det börjar på riktigt.
Imorgon bitti strax före klockan 08.00 så kommer jag att infinna mig med runt 1000 st valsedlar vid Wallerska Skolan, som fungerar som vallokal för Hjärsta - bostadsområdet brevid mitt. Där ska jag sedan stå som värd fram till klockan 12.00. Sen misstänker jag att mina fötter mår lite där... Usch.

& imorgon kväll kommer vi att ha valvaka även här i Örebro, 20.00 startar den på Varberga Pizzeria, med storbilds-TV och allt... =) Pirater från Örebro med omnejd, länet är stort så det lär bli intressant. Enligt en källa så kommer det minst en Karlskog:ing och då vet man ju aldrig hur det slutar... =D

rösta i EU-valetRSS 2.0

Piratpartiet

FRAdar

iNTeGriTY