Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet

godnatt.m3u


Jag jobbar & jobbar...

På jobbet, hemma, på bussen. Jag tänker nästan bara på jobb nu mera.
...& musik, musik är sjukt viktigt. Jag har svårt för tystnad, då lyssnar jag bara efter ljud...

Jag tänkte dra kvällens playlist, för det är roligare att skriva/läsa om än långa möten om skatteregler.

Green Day - Give Me Novacaine
Green Day - Boulevard Of Broken Dreams
Green Day - Wake Me Up When Septemer Ends
Svenska Akademien - Kenneths Nya
Svenska Akademien - En varning
Pink Floyd - Another Brick In The Wall (part 2)
Pink Floyd - Mother
Pink Floyd - Good Bye, Blue Sky
Haldolium - T.O.S
Rootvälta - Natt & Dag
Everlast - Broken
Everlast - White Trash Beautyful
Tuva Novotny - Newfound Lover
Bröder & Systrar - Den Enda Vägen
Helt Off - Babylonsjukan
Peps Persson - Styr Den Opp
Joy Division - Love Will Tear Us Apart
Frank Sinatra - I Get A Kick Out Of You
Psycho Realm - Confessions Of A Drug Addict
Nancy Sinatra - Bang Bang (My Baby Shot Me Down)

1 timme, 22 minuter & 19 sekunder med musik att somna till...


Hoppsan! Ojdå...


...jag snubblade visst in på en sån där sida på nätet.

& nu har jag tydligen köpt såna där plastbitar som kallas CD-skivor för hela 275:-
Konstigt det där, jag som är en sån där pirat, som bara stjäl från de stackars artisterna...

Ajdå!

Fan, det här måste jag styra upp, inte bra...

Eller också, så är det helt enkelt så att jag älskar just den här musiken och jag vill hemskt gärna att dom ska fortsätta göra musik, så jag ger gladeligen dom lite pengar. Lika bäst så, jag har ju lyssnat gratis på deras musik (och älskat varje minut av det) så de förtjänar verkligen uppmuntran...

Jag köpte 1 skiva med Svenska Akademien och 2 skivor med Kalle Baah, två band jag uppskattat mycket genom åren. Dom ligger på ett ganska litet bolag som heter SwingKids, och det är ytterligare en sak jag gillar... Små bolag, för jag inbillar mig att det är bättre för artisterna - personligare, och har förhoppningsvis ngt mer fokus på musik än pengar.

Och nu är jag förväntansfull som fan. Konstigt nog.
Damnit, jag vet ju EXAKT vilka låtar som finns på skivorna... Men det känns ändå som julafton!
Nästa gång ska jag nog köpa den nyaste skivan med Kalle Baah också, vet inte om jag har hört  den ännu, men om den påminner om de jag beställt nu så är det helt klart värt det... & fler med Svenska Akademien, såklart.

Jag köper det här för att jag vet vad jag får, och jag vet att det är bra. & jag vill stödja det...

Varför har vissa så svårt att förstå det?

Länstrafiken Örebro

Lila stadsbussar

Nu är det ändringar på gång minsann. Igen.

Från och med 1 juli 2009 ska lokalbussarna i stadstrafiken bli helt kontantfria.
Länstrafiken Örebro's hemsida skriver man;
"Länstrafiken arbetar nu med att hitta alternativa sätt för dig att betala din resa på, så att övergången ska bli så smidig som möjligt för dig."
& det får man ju hoppas att dom gör, hittar smidiga lösningar. Vi har ju haft kontantfritt efter kl. 19.00 under en period, vilket inte varit helt utan vissa besvär enligt min ringa åsikt. Biljettautomater finns inte vid varje station till exempel. Tur att vi även haft SMS-biljett... Chaufförerna har iofs varit rätt snälla, om man till exempel verkat vara turist med resväska och packing, och klivit på vid resecentrum runt kl. 20.00 har man oftasta fått betala kontant ändå, eller åka med gratis.
Men nu ska alltså alla kontanter väck från bussarna. Frågan är om chaufförerna kommer kunna vara lika snälla och förstående då, när dom inte hanterar några pengar alls.

Den 1 januari 2010 följer de övriga bussarna inom länstrafiken efter och blir kontantfria även dom.

Knepigare med den sista där, sms-biljetterna gäller inte dom bussarna, och lika bra är väl det med tanke på priserna när man ska åka utan för stan. Vem vill väl till exempel betala en en biljet på 62:- med telefon-räkningen / kontantkortet? & det gäller en enkel resa. Så hur löser dom det? Biljettkassa på resecentrum kanske? Men alla andra stationer då? Och vad gör man om man tex. bor som jag gjorde förut, längst ut vi ändstation på linje 302, där hade vi inte ens någon mataffär. Jag brukade tanka mitt månadskort direkt på bussen då, 1070:-, kontant.

Det tycks mig att man borde hitta lösningarna på problemen innan man sätter ett officiellt datum för övergången. Eller? Just nu är det svårt att se att det kommer bli annat än kaos och bekymmer, om inte på stadsbussarna så i alla fall på länsbussarna...

Okej, mkt kritik här, men vi avslutar med något bra iaf.

För vi ska ju få helt nya stadsbussar också. LILA stadsbussar. Snyggt som bara den kommer det att bli. Färgen heter tydligen signalviolett, och de 62 nya biogasbussarna är meningen att dom ska börja köra den 1 oktober i år.
Just nu har vi blåa bussar i både läns- & stadstrafik, vilket iofs är rätt snyggt, men nu kommer de blå länsbussarna få en snygg kontrast mot lila / signalvioletta stadsbussar. Nice.

& jag kan inte låta bli att tänka lite på Pirat-Lila. =D

aldrig nöjd?


Lagom tills jag nu är (någorlunda) nöjd med min nya blogg-design, så kliar det i fingrarna av rastlöshet igen.
Jag vill flytta min blogg. Eller så vill jag skaffa en ny blogg. Eller bara kategorisera upp den och skilja på mina mer seriösa inlägg och dom som mest handlar om hur hemsk hela världen är mot mig. Eller kanske flera bloggar för olika saker? En politisk åsiktsmaskin, och ett gnällforum att hälla ur sig galla på...

Ja. Jag kan ju inte ens bestämma mig för hur jag ska lösa det, jag vet bara att en förändring är nära förestående. Jag har nämligen tröttnat lite lätt på den här bloggen, eller snarare systemet (och den dåliga reklamen!). Och det känns som ett oerhört ineffektivt interface tycker jag, och det är för omständigt att editera inlägg exakt som man vill ha dom. Tycker jag... Och inga taggar. Visst, det kanske jag kan lösa iofs, funktionen verkar finnas kvar i koden, typ, men palla anstränga sig - det här stället är inte värt det. Faktiskt.

Jag har sneglat lite på WordPress ett tag, verkar vara ett bättre system...
Mkt frihet och lätt att anpassa? Tänker titta ännu närmre på det.

I vilket fall, så ska det bli ändring här framöver, jag måste bara bestämma mig. Stay Tuned!

& - Tack, Anna, för att du påminde mig om Pink Floyd! =)

IPRED-motståndet


Återigen har det blivit bekräftat, det som vi alla vet, att IPRED inte har stöd hos folket.

Sifo har gjort en undersökning åt SvD och kommit fram till att bara 32% av de tillfrågade är för lagen.
Bland män i åldrarna 15-29 år säger 79% att dom är emot fildelningslagen...

Justitieminister Beatrice Ask (M) kommenterar undersökningen med att politiker även måste fatta beslut som är obekväma. Hon tror att opinionen påverkats av den högljudda debatten och att stödet kommer öka när lagen väl är införd.

Beatrice Asks partikollega Hans Rothenberg, som sitter i näringsutskottet, säger;
"Jag är inte särskilt förvånad, utan trodde nog att det skulle vara ett ännu större motstånd. Det har varit så många felaktigheter i debatten att jag trodde det skulle slå över ännu mer."

Förlåt, de säger vad?


Dom erkänner alltså att dom är fullt medvetna om motståndet, att dom är förvånade över att det inte är större, samt - & det här är det allra mest sanslösa, - att dom medvetet inte lyssnar på folk åsikter med hänvisning till att "dom kommer ändra åsikt så fort lagen införs".

Detta är inte demokrati. Det är översitteri.

När ska vi tömma sandlådan?


Dålig nätkoll.


Enligt en internationell undersökning som gjorts av Symantec, så har Svenska föräldrar sämst koll på sina barns vanor på internet. Bara 58 procent säger sig hålla med om att de alltid vet vad deras barn gör på nätet.

"Det är lite förvånande att det är så få i Sverige, med tanke på att man kallar oss för en it-nation. Men å andra sidan kan det ju vara så att de svenska föräldrarna inser att det är svårt att ha koll på vad barnen gör på nätet", säger Per Hellqvist, säkerhetsexpert på Symantec och föräldraombudsman på riksförbundet Hem och Skola.

Det här rimmar ju rätt illa med införandet av den nya IPRED-lagen
.
Om man misstänker fildelning kommer man ju kunna kräva ut namn på den som står bakom ett IP-nummer, dvs. föräldrarna i de flesta fall när barn är inblandade. Och de föräldrarna vet alltså i de flesta fall inte ens om att deras barn eventuellt fildelar.

Per Hellqvist har en bra poäng här, det är svårt att ha koll på vad barnen gör med datorn.
Antagligen går det inte som förälder att undvika att barnen gör vad dom vill på nätet heller, med mindre än att man helt enkelt tar bort datorn helt. Är det vad vi vill?

Aldrig förr har det varit så lätt att lära sig det man vill, när jag gick i skolan kunde man inte researcha inför skolarbeten så enkelt som nu, vi fick nöja oss med skolbiblioteket, uppslagsböckerna hemma i föräldrahemmet och det läraren valde att inkludera i undervisningen på lektion.

Dagens elever har världen vid sina fötter, Wikipedia är till exempel ett ovärdeligt verktyg i jakten på kunskap.

Är det värt risken, att kanske bli tvungen att begränsa barns tillgång på kunskap, för att upphovsrättsindustrin och dess lobbyister är rabiata? Det tycker sannerligen inte jag i alla fall.
Själv hade jag förmodligen aldrig ens lärt mig stava ordentligt om jag inte varit så intresserad av datorer och internet redan där i begynnelsen, för jag passade aldrig in i skolsystemet. Jag ställde på tok för många frågor...

Tur att mina föräldrar alltid hållit kunskap högt och insåg värdet av att själv kunna hitta svar på frågorna. Deras svar på mina frågor var ofta; "Det finns böcker i hyllan, slå upp det!" Om jag ifrågasatte mina lärare, och ville veta varför var svaret allt som oftast; "För att jag säger det...".

 - Kan tilläggas att mina föräldrar aldrig har gillat att jag har fildelat, eller använt pirat-programvara, och detta har de klart och tydligt markerat. Men de insåg också att de inte kunde göra något åt det...


Undra på...


...att det ser ut som det gör i dagens samhälle. Det är fan inte konstigt egentligen.

En vän frågade mig för ett tag sen vad jag bloggat om, 'politik', svarade jag.
'Åh, vad tråkigt', var hennes omedelbara reaktion.

Så det är fan inte konstigt. Om det är den inställningen folk har.

De saker jag tar upp är egentligen inte tråkiga, men dom är skitviktiga och påverkar alla, och borde engagera alla. Men etiketten avskräcker många, just för att dom någonstans fått för sig är det är just det - tråkigt.
Visst kan politik vara komplicerat, luddigt och svårt att förstå, men det är knappast kriterier som måste uppfyllas. Politik kan vara skitenkelt också. Om man vill.
Men folk verkar tro att all politik ska vara svår & tråkig, och överlåter därför allt på yrkespolitiker, vilket är sjukt synd. Man röstar en gång vart fjärde år och sen sover man gott om natten i vetskapen att man "dragit sitt strå till stacken", och ursäktar sig med att man överlämnat allt viktigt till "dom som verkligen kan det där". Och det är väl okej i och för sig, men hur orkar man leva med sig själv när "dom som verkligen kan det där" bryter de löften de gått till val på? Man röstar ju dit dom för att gå folkets ärenden, i till exempel de frågor som faktiskt är svåra och komplicerade.

Okej, ibland kan vara det tråkigt, och framför allt kan det vara sjukt frustrerande.
Men också jävligt roligt, att känna att man kämpar för något som är viktigt. Att känna att det man tycker har ett värde. Och framför allt om man faktiskt lyckas åstadkomma en förändring, till det bättre.
För om man aldrig ens försöker kommer garanterat ingenting att hända, annat än att "dom som verkligen kan det där" får fortsätta leka sandlåda och styra oss efter egen agenda.


Morgon-läsning.


Dagens Nyheter kör en serie kallad I väntan på Sverige nu, och idag läste jag del fyra i den, Vem äger flaggan? av Maciej Zaremba. Jävligt intressant artikel, bland annat har han pratat med Sverige Demokraternas partiledare.

”Är jag svensk?” frågar Maciej Zaremba Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson när de träffas. ”Jag vet inte, det är första gången jag träffar dig”, svarar han."

Detta är definitivt något man bör läsa, den är väldigt bra skriven, och det är inte bara intressant - det är rolig läsning också. Jag har inte hunnit läsa del ett, del två eller del tre änu, men jag tänker definitivt göra det så fort jag får tid...

Äntligen...


Jag är färdig med websidan jag har jobbat på sista tiden.

Eller alltså... Så "färdig" som man kan bli när man är en självkritisk perfektionist som hakar upp sig på detaljer... I vilket fall är den så pass färdig att jag lade upp den på webben, den finns nu för allmän beskådan på http://www.evaprojektet.se/.

EVA-projektet är alltså stället jag jobbar på, och jag har bland annat fått i uppdrag att göra en website åt oss, vilket jag nu alltså äntligen är klar med. När jag inte knackar kod så ingår jag även i våran koopertörsgrupp som ska starta ett socialt företag, vilket kommer bli attans intressant.

Imorgon har jag kursdag nr. 3 med mina elever, och sen sätter jag mig på tåget till Sthlm. Vi blir där några dagar, katterna och jag... Skönt att få komma bort ett tag igen.


Yey! Good work!


Först ett litet klargörande för dom som inte redan vet;

Piratpartiet är ett parti som spänner över de politiska blocken, dvs vi samlar människor som i vanliga fall ställer sig både vänster, höger och mitten, för att det finns ett gemensamt mål som just nu är viktigare än allt annat.

Personligen är jag annars väldigt vänstervriden, ända sedan barnsben. I början av tonåren var jag dels aktiv för div. organisationer, samt under en period lite lätt extremistisk. Det är jag dock inte längre, under första delen av mitt vuxna liv röstade jag på Vänsterpartiet. Efter att Piratpartiet bildades har jag istället valt att lägga min röst på dom.

Men jag är fortfarande Vänster.

Och bland annat därför blir jag nu jublande glad när jag läser vad Erik Josefsson(v) skriver på sin blogg! Det bästa av två världar, skulle man kunna säga. Vänsterpartiets EU-parlamentariker Eva-Britt Svensson lade fram ett förslag om "krav på öppenhet kring ACTA-avtalet" inför Europaparlamentet, som röstade om saken - Och förslaget gick igenom.
Detta får mitt pirathjärta att slå några extra slag.


galenskap!


Det gått långt utför i vårt samhälle...
Säkerhet, demokrati och yttrandefrihet är inte längre något vi kan ta för givet.

Förra veckan medverkade Piratpartiets företrädare här i Örebro, Jonas Bergling, i en webchat på Nerikes Allehanda. Några dagar senare meddelade IT-företaget EDB, som han hade konsultuppdrag hos fram till April, att han inte var välkommen tillbaka. På grund av sina politiska åsikter !!!

SKANDAL är ett ord som tränger sig på, SANSLÖST är ett annat.

Får man göra så här i Sverige år 2009?

Tråkigt nog är svaret på den frågan att, Ja, det får man... Typ.
Man kommer i vilket fall undan med det
.
I alla fall om föremålet för diskrimineringen (i det här fallet Jonas) är en inhyrd konsult, för dom kan ju alltid skylla på arbetsbrist eller något annat och så var dom av med problemet. För stunden...

Tur i oturen så är det rätt många som uppmärksammat det här, bla. bloggare; Opassande, Rick Falkvinge (pp), projO och flera andra, men även Nyheter24, Expressen och SvD.

& förhoppningsvis kan den här uppmärksamheten leda någonvart, man borde ha lärt sig vid det här laget att Pirater inte ger sig i första taget - Man bör inte bråka med oss...

Smått komiskt i varande situation är att man på EDB principiellt inte ville associeras med Piratismen, men den uppmärksamhet som nu utvecklar sig kommer göra att dom i allra högsta grad kommer att kommas ihåg. Inte för att folk kommer tro att dom är för illegal fildelning, utan något ännu värre - för att dom är ett odemokratiskt företag som kränker yttrandefrihet!

måndag - igen...


Jag är så jävla trött. Jämt.

Konstigt det där...

Under långt tid levde jag efter devisen; "sova kan man göra när man dör", men allt är annorlunda nu.
Jag är ju så jävla rastlös jämt, och stressad. & alltid, alltid trött.
Jag hade liksom nästan hittat ett läge där jag kunde fungera trots de här komplikationerna i min personlighet, men jag har tappat bort det läget igen. För att hamna där behöver jag tid, massor med tid, för mig själv. Så att jag kan spendera den på mina vilkor, jobba när jag kan och sova / vila när jag behöver... Det är det enda sättet att hantera problemen, annars klättrar jag på väggarna och rasar ihop, går sönder.

Jag måste hitta tillbaka, men då måste jag dra ner på de saker som distraherar mig, och det kommer inte bli lätt. Jag misstänker att föremålet för mitt dilemma inte kommer förstå, tyvärr...

& jag kan inte ju inte prata om saken, för jag vet inte vad jag ska säga.
I värsta fall kommer jag till slut på ett utbrott och häva ur mig allt på en gång, men det är inte ett särskillt bra sätt att kommunicera, det är jobbigt för alla inblandade. Men det är bara då som det verkar sjunka in...

Anyway, varit uppe sen kl. 05.00 och på väg till Ringshyttan igen!
Läkarkonsultation & datasupport, & sen arbeta med EVA-projektets website ikväll!


Varde ljus!

Glödlampa Snart får vi inte använda vanliga glödlampor mer.
Huvudorsaken sägs vara den stora energiåtgången som inte är särskillt effektiv, och i längden påverkar koldioxidutsläppen negativt. Man har därför bestämt att den inte är miljövänlig...
Glödlampan ska istället ersättas av lågenergilampor, halogenlampor & LED-lampor.

Jag vet inte om lågenergilampor egentligen är ett särskilt smart drag.
Det magiska ordet här är tungmetaller!
Dagens vanliga glödlampor innehåller visserligen (en liten mängd) bly, vilket gör att dom måste sorteras och tas om hand därefter - så dom är ju inte miljövänliga, så långt stämmer ju allt.
Men, lågenergilamporna innehåller kvicksilver! Något som är så giftigt både för oss människor och naturen i övrigt att vi har förbjudit termometrarna innehållandes just den substansen. Alltså är dom inte mkt bättre dom...

Ändå är det dom lamporna som man talar om ska ta över efter glödlampan.
Som vanligt försöker man lösa ett problem & skapar därmed ett annat...

Om man ska ta bort glödlampan med miljön i åtanke så måste man ju trycka mer på de alternativ som finns som är mer miljövänliga. Som halogenlampor som inte innehåller varken bly eller kvicksilver. Eller LED-lampor.

iwouldntsteal.net


Snurr-In-Box


Inte helt ovanlig företeelse hemma hos oss...
(klicka för större bild!)

personligt

Nu vet jag vad det är som har kliat i mig sista tiden...
Nu vet jag vad det är som gnager i bakhuvudet...
Det är Flykten.

Jag har inte skrivit så mkt personligt på ett tag, mest om saker runt omkring som har engagerat mig sista tiden (som the #spectrial, bla.), så jag tänkte skriva lite om vad som pågår i min faktiska närhet & vardag.

Det är mkt nu.
Nästan lite för mkt...

För dom som inte känner till det så jobbar jag på ett ställe som heter EVA-projektet, det är iaf ett typ "jobb", jag har för tillfället ansvaret för att bygga en website åt dom/oss, merparten av det jobbet gör jag hemifrån vilket passar mig perfekt för att jag har större inflytande över hur jag disponerar tiden, och vilka tider jag väljer att jobba. Sen kommer jag dit och visar upp mina framsteg emellanåt.
Nu är det snart dags att lansera siten dessutom, för det har reggats domän och utrymme, så det är bara lite småsaker att fixa innan den är redo att möta omvärlden!

Oh, ja. Jag har dessutom kodat om nästan hela siten senaste veckan. Typiskt mig... =)
Perfektionist ut i fingerspetsarna, för jag tror inte att mina ändringar ens egentligen påverkar funktionaliteten på siten, och knappt designen heller (bara lite...), jag tyckte bara att allt behövde skrivas på ett annat sätt... =p


Ja, i övrigt så håller vi på att dra igång ett kooperativ, vilket jag inte tänker gå in på närmre, allt jag tänker tala om är att det iaf ska bli ett riktigt arbete av mitt typ "jobb"...

& dessutom har jag fått förtroendet att leda en liten kurs i att göra hemsidor på Fontänhuset: Örebro (2h / vecka, á 6ggr), vilket är jättehäftigt att få göra! Attans läskigt eftersom jag håller på att lära ut ett program som jag själv väldigt nyligen kommit i kontakt med (jag använder själv inte WYSIWYG-editorer, jag skriver själv min kod, html/css...) vilket gör det till en utmaning. Jag har ju aldrig gjort något liknande förr, och jag och min "bästa kompis"; social fobi, försöker annars hålla oss ifrån allt vad rampljus heter... Läskigt som sagt, men jättekul. =)

& dessutom kommer ju Patrik hit varje helg.

Så, det är som sagt väldigt mkt nu.
Jag är inte riktigt van vid att vara så här uppbokad, och jag börjar känna av sviterna...
Jag har varit orolig de senaste veckorna, den där sortens orolighet som är svårt att sätta fingret på med likväl finns den där... Stressad och rastlös, ganska lättirriterad. & jättetrött, egentligen varje dag, men fredagarna är värst... Jag vill bara lägga mig och sova/slöa bort helgen i lugn och ro.
Men det kan jag ju oftast inte göra, för då har jag ju som sagt besök, och då måste man ju ta del av det... Det ska göras massa saker, det ska åkas iväg och handla, det ska umgås...
Så när måndagen kommer jag fortfarande trött. & stressad för att jag helst skulle velat jobba mer under helgen, på saker som jag helt enkelt inte orkat jobba klart med under veckorna. Det börjar om...

Som jag skrev i början av inlägget; Nu vet jag vad det är... Det är Flykten.
Det är min rastlöshet, det är nämligen så jag reagerar varje gång saker börjar stapla sig runt omkring mig och verkligheten blir för mkt att hantera. Jag flyr...
Det börjar med en allmän känsla av att sitta fast, vara instängd, inrutad... Väldigt subtilt, man märker det knappt själv först, förns känslan är fast rotad, då undrar man "när dök det här upp?", sen kommer det dåliga humöret, oron, stressen, uppgivenheten, och slutligen tomheten.
Jag befinner mig nog fortfarande i stress och oros-stadiet just nu, och humöret är inte att leka med... Men jag känner uppgivenheten runt hörnet...

Jag vet ju att jag funkar så här, men pusselbitarna föll inte på plats förns nu. Jag var nämligen på blixt-visit i Sthlm igår, jag var ändå i krokarna av Södertälje så jag svängde förbi en gammal kär vän & vapendragare... Hemskt trevligt och välbehövligt, måste jag säga! Hans 4-åring kastade sig om halsen på mig när vi hämtade henne på dagis... =D Kärlek!
På väg hem slog det mig plötsligt, att det var inte alls särskillt skönt att komma hem till stan igen, jag behövde mer av att "vara borta"... & jag har saknat att kunna sticka iväg spontant ett bra tag.

I veckorna måste jag anpassa mig till mitt arbete, och helgerna går åt till Patrik.
Det känns som om jag sitter fast i rutiner & mönster som inte är mina egna. Jag behöver mycket mer tid för mig själv än jag har nu, samtidigt har jag aldrig tid att träffa mina vänner...
Mitt liv är jobbet & killen, & det är verkligen inte JAG att leva så...
Jag behöver mer (& samtidigt mindre) för att funka, och känna livskvalitet.

Så vad gör jag åt det här? Jag gillar mitt jobb, men om jag tar ut mig för mkt nu så kommer jag att krasha, och det har jag inte "råd" med, för gör jag det blir det med all säkerhet riksknas.& jag gillar ju Patrik. Såklart. Men jag försvinner liksom i processen, det finns ingen plats för mig & tiden räcker aldrig till...

Åtgärd nr.1 är iaf planerad, så fort jag är klar med kursen så ska jag ha en veckas semester, från allt & alla. JAG SKA VARA HELT JÄVLA ENSAM I 7 DAGAR & JAG TÄNKER INTE ENS SVARA I TELEFON!

& det ska bli så skönt...
Jag tänker också börja ta mig tid att resa (jag har ju faktiskt råd nu för tiden) mer till min familj och mina vänner uppe i Sthlm. Men det är liksom inte så enkelt som det låter att få ihop det här... Jag har tagit på mig ansvar jag måste uppfylla, iom. mitt arbete. & jag vet inte hur jag ska hantera det här med pojk-frågan... Våra behov är totalt olika, men jag vill inte att han ska känna sig undanskuffad... =/
Relationsbiten är inte min grej...

Fan, det blev ett långt inlägg, längre än jag tänkt mig.
Dags att jobba lite, tror jag!!

Louis C.K

Everything is amazing, nobody is happy...

roligt & så sant.
Människan är bortskämd!

nice tie...


>> http://www.youtube.com/watch?v=J-GgmGHAc0k

#spectrial

& så var det slut på rättegångs-spektaklet för den här gången.
Domen meddelas av tingsrätten den 17 April, kl. 11.00, är det sagt...

Väntar med spänning...

Dagens pläderingar har varit både intressanta och roliga att lyssna till. Försvarets representanter är här & nu, de argumenterar realistiskt utefter hur lagen faktiskt ser ut & tillämpas i Sverige.
Åklagaren och målägarsidan har mest gjort bort sig, tycker jag; framfört önskemål om hur det borde de ut samt gnällt om förlorade inkomster... Vilket dom fatalt misslyckats med att bevisa.
Dessutom verkar dom ha missat sina geografilektioner, för dom har hanterat saken utifrån ett något Amerikanskt perspektiv, och Svenska rättsväsendet fungerar inte så...

Man försöker inte miskreditera och förlöjliga expertvittnen här
. Det hela är pinsamt!

Något jag dessutom inte kan förstå är att man tillåter skärmdumpar som bevisning, var finns rättsäkerheten i det? En skärmdump är ju bara en bild, en kopia på det man för tillfället ser på skärmen. & det man ser på skärmen kan manipuleras precis hur som helst.
Om jag tex. vill ha en bild som visar en specifik sida så kan jag skapa den sidan själv, utefter hur jag vill att den ska se ut, tex. få den att se ut exakt som någon annan sida som faktiskt finns... Och när man sen gör den här skärmdumpen blir man av med bevisen för att sidan är gjord av mig (dvs, man kan inte kolla hur jag skrivit koden för att avgöra om sidan är autentisk eller ej...) för det enda som finns är en bild.

Okej, visst. Konspiratoriskt, jag låter kanske lite paranoid... (Ja, jag tror inte att det är så i TPB-fallet, men principen...) Faktum är att det kan gå till ungefär så, det är sjukt enkelt att förfalska och borde inte få användas som bevis i en rättegång.

Inte i någon rättegång. Över. Huvud. Taget.

it isn't wrongJeNS feat. Danowsky - it isn't wrong

RSS 2.0

Piratpartiet

FRAdar

iNTeGriTY