Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet

Ord-Censur

Det här är vad dom gör med vårat internet, dom vill lägga filter på material så att man inte kan komma åt vad som helst, men dom missar hur fel det kan bli. Idag sökte jag exempelvis efter ett specialavsnitt av Doctor Who som heter 'Children In Need', speciellt producerat för en gala med syfte att samla in pengar till behövande barn.

Svaret jag fick när jag väl hittat en sida som innehöll torrenten var att innehållet var blockerat, pga. ett ord i URLen; Children.

Det här vad dom gör med vårat internet.
(clickie)

Alltså, för att citera den gode doktorn; What ??!

Man kan väl inte blockera och censurera ord på det sättet? Eller kan dom? Tydligen. Men det är absurdt.
Det är ju ett ord som kan användas i så många olika sammanhang, i just det här avseendet två olika, men inget av de sammanhangen är kopplat till - Jepp, rätt gisat, barnporr.
Självklart är det därför dom blockerat ordet, det fattar jag också. Men det är fortfarande absurdt. Galen censur.

Tror man på fullaste allvar att äcklena lägger upp sina grejjer på såna här vanliga siter? Där vem som helst kan hitta materialet och i förlängningen kanske leta reda på de som är ansvariga för uppladdningen...? I think not.
Såna där är ljusskygga, och vi andra vanliga på nätet gillar inte dom, så som gör bäst i att hålla sig borta. Deras material brukar inte finnas på våra siter - annat än i undantagsfall, och i de lägena är det ändå fel att censurera bort ord som tusentals människor dagligen använder i vanligt språkbruk.

Låt nätet vara fritt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Piratpartiet

FRAdar

iNTeGriTY