Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet

galenskap!


Det gått långt utför i vårt samhälle...
Säkerhet, demokrati och yttrandefrihet är inte längre något vi kan ta för givet.

Förra veckan medverkade Piratpartiets företrädare här i Örebro, Jonas Bergling, i en webchat på Nerikes Allehanda. Några dagar senare meddelade IT-företaget EDB, som han hade konsultuppdrag hos fram till April, att han inte var välkommen tillbaka. På grund av sina politiska åsikter !!!

SKANDAL är ett ord som tränger sig på, SANSLÖST är ett annat.

Får man göra så här i Sverige år 2009?

Tråkigt nog är svaret på den frågan att, Ja, det får man... Typ.
Man kommer i vilket fall undan med det
.
I alla fall om föremålet för diskrimineringen (i det här fallet Jonas) är en inhyrd konsult, för dom kan ju alltid skylla på arbetsbrist eller något annat och så var dom av med problemet. För stunden...

Tur i oturen så är det rätt många som uppmärksammat det här, bla. bloggare; Opassande, Rick Falkvinge (pp), projO och flera andra, men även Nyheter24, Expressen och SvD.

& förhoppningsvis kan den här uppmärksamheten leda någonvart, man borde ha lärt sig vid det här laget att Pirater inte ger sig i första taget - Man bör inte bråka med oss...

Smått komiskt i varande situation är att man på EDB principiellt inte ville associeras med Piratismen, men den uppmärksamhet som nu utvecklar sig kommer göra att dom i allra högsta grad kommer att kommas ihåg. Inte för att folk kommer tro att dom är för illegal fildelning, utan något ännu värre - för att dom är ett odemokratiskt företag som kränker yttrandefrihet!

Kommentarer
Postat av: Edward

Jag vågar påstå att man aldrig kunnat ta varken yttrandefrihet, demokrati eller säkerhet för givet men att de nu börjar bli mer tydligt.Bra bloggat, bra länkar! =)

2009-03-10 @ 23:48:25
URL: http://argblogg.blogg.se/
Postat av: novaLea

Så sant, tyvärr, "för givet" var fel sätt att uttrycka det... Man kan väl säga att det iaf ansetts som en rättighet i vårt lilla land, trots att det är länge sen vi var den utopi som många gärna hävdar.

Tackar för kommentaren. :)

2009-03-11 @ 13:11:51
URL: http://www.novalea.tk/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Piratpartiet

FRAdar

iNTeGriTY