Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet

Länstrafiken Örebro

Lila stadsbussar

Nu är det ändringar på gång minsann. Igen.

Från och med 1 juli 2009 ska lokalbussarna i stadstrafiken bli helt kontantfria.
Länstrafiken Örebro's hemsida skriver man;
"Länstrafiken arbetar nu med att hitta alternativa sätt för dig att betala din resa på, så att övergången ska bli så smidig som möjligt för dig."
& det får man ju hoppas att dom gör, hittar smidiga lösningar. Vi har ju haft kontantfritt efter kl. 19.00 under en period, vilket inte varit helt utan vissa besvär enligt min ringa åsikt. Biljettautomater finns inte vid varje station till exempel. Tur att vi även haft SMS-biljett... Chaufförerna har iofs varit rätt snälla, om man till exempel verkat vara turist med resväska och packing, och klivit på vid resecentrum runt kl. 20.00 har man oftasta fått betala kontant ändå, eller åka med gratis.
Men nu ska alltså alla kontanter väck från bussarna. Frågan är om chaufförerna kommer kunna vara lika snälla och förstående då, när dom inte hanterar några pengar alls.

Den 1 januari 2010 följer de övriga bussarna inom länstrafiken efter och blir kontantfria även dom.

Knepigare med den sista där, sms-biljetterna gäller inte dom bussarna, och lika bra är väl det med tanke på priserna när man ska åka utan för stan. Vem vill väl till exempel betala en en biljet på 62:- med telefon-räkningen / kontantkortet? & det gäller en enkel resa. Så hur löser dom det? Biljettkassa på resecentrum kanske? Men alla andra stationer då? Och vad gör man om man tex. bor som jag gjorde förut, längst ut vi ändstation på linje 302, där hade vi inte ens någon mataffär. Jag brukade tanka mitt månadskort direkt på bussen då, 1070:-, kontant.

Det tycks mig att man borde hitta lösningarna på problemen innan man sätter ett officiellt datum för övergången. Eller? Just nu är det svårt att se att det kommer bli annat än kaos och bekymmer, om inte på stadsbussarna så i alla fall på länsbussarna...

Okej, mkt kritik här, men vi avslutar med något bra iaf.

För vi ska ju få helt nya stadsbussar också. LILA stadsbussar. Snyggt som bara den kommer det att bli. Färgen heter tydligen signalviolett, och de 62 nya biogasbussarna är meningen att dom ska börja köra den 1 oktober i år.
Just nu har vi blåa bussar i både läns- & stadstrafik, vilket iofs är rätt snyggt, men nu kommer de blå länsbussarna få en snygg kontrast mot lila / signalvioletta stadsbussar. Nice.

& jag kan inte låta bli att tänka lite på Pirat-Lila. =D

Kommentarer
Postat av: Yvonne

För att skandera direkt ur Äppelkriget: "Forntidsbygd blir framtidsbygd!" Det känns lite som om det är argumentet de sett sig blinda på i alla fall... för sååå stora problem med rån på bussar kan de väl inte ha? Borde man inte kunna betala med kontokort iaf på bussen då om det är ett problem?

2009-03-24 @ 01:11:34
URL: http://yvonnediana.blogspot.com
Postat av: novaLea

Nej, rån i all ära, men så stort problem kan det inte ha varit. Det mesta sägs dock vara linje 14's fel... :p Under det där försöket härom året med gratis kollektivtrafik så blev flera chaufförer misshandlade på 14, helt omotiverat, och det använde man som argument sen för varför man inte kunde fortsätta med gratisbussar... Konstigt det där.

Jag får liksom inte ihop det...Ang. kontokort borde man ju kunna det, eller i vilket fall borde automaterna ta även Mastro-kort, nu tar dom bara VISA, och jag själv med många andra får inte skaffa VISA-kort...Kanske dags och skaffa körkort och bil?

2009-03-24 @ 05:37:56
URL: http://www.novalea.tk/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Piratpartiet

FRAdar

iNTeGriTY