Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet

Undra på...


...att det ser ut som det gör i dagens samhälle. Det är fan inte konstigt egentligen.

En vän frågade mig för ett tag sen vad jag bloggat om, 'politik', svarade jag.
'Åh, vad tråkigt', var hennes omedelbara reaktion.

Så det är fan inte konstigt. Om det är den inställningen folk har.

De saker jag tar upp är egentligen inte tråkiga, men dom är skitviktiga och påverkar alla, och borde engagera alla. Men etiketten avskräcker många, just för att dom någonstans fått för sig är det är just det - tråkigt.
Visst kan politik vara komplicerat, luddigt och svårt att förstå, men det är knappast kriterier som måste uppfyllas. Politik kan vara skitenkelt också. Om man vill.
Men folk verkar tro att all politik ska vara svår & tråkig, och överlåter därför allt på yrkespolitiker, vilket är sjukt synd. Man röstar en gång vart fjärde år och sen sover man gott om natten i vetskapen att man "dragit sitt strå till stacken", och ursäktar sig med att man överlämnat allt viktigt till "dom som verkligen kan det där". Och det är väl okej i och för sig, men hur orkar man leva med sig själv när "dom som verkligen kan det där" bryter de löften de gått till val på? Man röstar ju dit dom för att gå folkets ärenden, i till exempel de frågor som faktiskt är svåra och komplicerade.

Okej, ibland kan vara det tråkigt, och framför allt kan det vara sjukt frustrerande.
Men också jävligt roligt, att känna att man kämpar för något som är viktigt. Att känna att det man tycker har ett värde. Och framför allt om man faktiskt lyckas åstadkomma en förändring, till det bättre.
För om man aldrig ens försöker kommer garanterat ingenting att hända, annat än att "dom som verkligen kan det där" får fortsätta leka sandlåda och styra oss efter egen agenda.


Kommentarer
Postat av: Birgitta

ses på fredag........

kram

2009-03-15 @ 17:32:04
URL: http://jobinell.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Piratpartiet

FRAdar

iNTeGriTY