Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet

1:a Maj

"Internationell Solidariet, Arbetarklassens Kampenhet"

I gammal hederlig arbetar-tradition så var jag faktiskt ute och demonstrerade på 1:a Maj i år, något det inte blivit så mycket av på senare år... Av förklarliga skäl, jag var för folkskygg och för snurrig. Och hade dessutom slutat tro på att jag kunde påverka, tappat tron på förändring. På senare tid har jag så smått hittat tillbaka, jag har om inte annat insett att om jag inte ens försöker kämpa så kommer jag ju överhuvudtaget taget aldrig kunna förändra något.

Så jag släpade mig iväg till Vänsterns Första Maj-tåg här i Örebro.
Ja, släpade, inte för att jag inte ville gå - det ville jag ju, men det var ju så mycket folk där... Men jag kom iväg, och - tänk! Vilket under, jag dog inte. :) Det gick fin-fint, lite jobbigt vissa delar av vägen bara, det var så mycket folk som stod vid sidan av och glodde ögonen ur sig... (Om dom är så jävla intresserade kan dom väl gå och demonstrera dom också, eller?)

Ja, jag gick alltså med vänstern, för piraterna valde att inte annordna något på arbetarnas högtidsdag. Men, jag stoltserade minsan i tåget med mitt fina Piratpartiet-linne!!

Smått komiskt den här dagen var det som hände efteråt, då jag och arbetskamraten kilade upp på stan till sossarnas samling, där två andra från jobbet stod och sålde fika åt ABF - på uppdrag av Socialdemokraterna. Och det blev körigt, mkt jävla kaffe skulle ut, så vi hoppade in och hjälpte till med försäljningen... Efter någon dryg halvtimme kommer en kille fram och frågar mig om jag jobbar där. Då står jag i ett rött tält med Socialdemokraternas logga överallt, och jag känner igen honom från när vi var på rådhuset, tror han är typ en av de politiska sekreterarna för sossarna. (Edit; John Johansson var det.)
-Ja, det gör jag väl, sa jag undrande.
Då bad han mig att inte skylta med mitt Pirat-linne (och en liten parti-pin på tröj-slaget), för det är ju konkurrerande politik. :) Jag förstår ju varför så jag log bara och gjorde honom till viljes - men påpekade också att jag inte tycker att vi konkurrerar, sossarna för ju överhuvudtaget inte den politiken vi står för, så jag ser det mest som ett komplement till andra partier.

Behöver jag säga att han inte höll med? Oh, well... :D

Skoj var det iaf, jag hade redan hunnit stå där en bra stund med texten Piratpartiet väl synligt och sålt kaffe till massor av folk, samt samtalat om pirater med minst en av de personerna. Hah! Alltså kan jag påverka trots allt. Annars hade de inte brytt sig om mig där... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Piratpartiet

FRAdar

iNTeGriTY